Alle liefde en aandacht die uw kind verdient

Bij ons is ruimte voor veel persoonlijke aandacht

Kinderdagverblijf

De groepen

Wat kunt u verwachten van ons kinderdagverblijf? Kikidsz kinderdagverblijf is een geregistreerd kinderdagverblijf waar per dag twee groepen van acht kinderen kunnen worden opgevangen. Per vier kinderen is er één pedagogisch medewerker, waaronder de onderneemsters zelf. Dit wordt soms aangevuld met stagiaires. Alle leidsters beschikken over minimaal een spw 3 diploma met daarbij een ehbo en bhv certificaat.

De leeftijd van de kinderen is van 0-4 jaar. De twee groepen zijn gesplitst maar grenzen wel aan elkaar. Er wordt een ‘open deuren-beleid’ gehanteerd. Dit wil zeggen dat er voor de kinderen op bepaalde momenten van de dag de mogelijkheid is om even te gaan spelen in de andere groep. Dat geldt ook voor bepaalde activiteiten. Mocht uw kind in de blauwe groep zitten die op dat moment niet naar buiten gaat terwijl de groene groep wel naar buiten gaat, dan mag hij of zij mee buiten spelen.

De eetkamer is apart en grenst aan de kamer van de groene groep. Er wordt gezellig met zijn allen gegeten. Ook kan er in deze ruimte rustig geknutseld worden en er kunnen verschillende spelletjes worden gedaan. Tevens kunnen we hier op een rustige manier iets apart doen met een groepje kinderen zonder dat de andere kinderen hiermee worden gestoord in hun spel. In de kamer van de blauwe groep staat een ruime eettafel waar we fruit eten en waaraan we kunnen knutselen bijvoorbeeld.Beide groepen beschikken over een eigen slaapkamer met ruimte voor alle acht kinderen om te rusten.

Indeling van de dag

De kinderen kunnen worden gebracht tussen 07.30 en 09.00 uur. Voor de ouders die dat willen staat er een kopje koffie klaar. Wij vinden het prettig als alle kinderen voor 09.00 binnen zijn zodat wij met de dag kunnen starten. In de ochtend eten we vers fruit en wordt er een activiteit gedaan zoals buiten spelen, knutselen, spelletjes of puzzelen.

Gedurende de dag wordt er rekening gehouden met de behoeften en wensen van de kinderen. Als er bijvoorbeeld nog heerlijk buiten gespeeld wordt, kan het zo zijn dat we een halfuurtje later aan tafel gaan voor de lunch. Rond het middag uur wordt er geluncht met brood en gezonde belegsoorten. Kinderen die behoefte hebben aan en middagdutje gaan naar bed en de anderen gaan een rustige activiteit doen. Na het slapen wordt er nog iets kleins gegeten en drinken we wat, ook dan wordt er vaak nog iets ondernomen. Vanaf half 5 mogen de kinderen weer opgehaald worden. Kikidsz sluit om 18.30 uur.

Voeding

Wij vinden het belangrijk dat er gezond wordt gegeten en gedronken.

Voor de allerkleinsten is er Nutrilon. Verder is melk, thee en water. Als tussendoortje serveren wij soepstengels, rijstwafels, kaakjes, yoghurt, tomaatjes, komkommer en natuurlijk vers fruit. Het assortiment hartig beleg bestaat uit kaas,  smeerkaas, plakjes worst, hummus, sandwichspread, vegetarische smeerworst, ei, komkommer en tomaatjes. Het zoetig beleg is appelstroop, honing en pindakaas en jam.

Bij traktaties hanteren wij het volgende beleid: mocht er snoep of andere zoete producten worden getrakteerd dan leggen wij dit in het mandje van uw kind. Zodat u thuis zelf kunt bepalen of u het wilt geven of niet. Op deze manier proberen wij zeer bewust om te gaan met gezonde voeding en met de gezondheid van uw kind.

Voor kinderen die bij ons ook hun avondeten nuttigen bieden wij potjes aan variërend en passend bij de leeftijd. Vindt u het prettig om eigen gemaakte maaltijd mee te geven dan is dat uiteraard mogelijk. 

Risicomonitor

Binnen Kikidsz wordt gewerkt met de Risicomonitor. Dit is een computer programma dat erop gericht is om alle risico's binnen het kinderdagverblijf goed in kaart te brengen. Er zijn diverse hoofdstukken: Veiligheid, Gezondheid, Hygiëne en Arbo. Binnen deze hoofdstukken wordt er per ruimte gekeken naar de risico's. Er wordt dan door ons bekeken hoe we het risico kunnen verkleinen of geheel weg kunnen nemen. Hierdoor zijn we er ons erg van bewust wat de risico's zijn er waar en waarop extra moet worden gelet.