Over Kikidsz

Kleinschalig

Kikidsz Kinderopvang is een klein familiebedrijf van Kiona en Rianka Sweres. 
 
Wij vinden het belangrijk dat kinderen veel persoonlijke aandacht krijgen. Bovendien moeten kinderen zich thuis voelen bij ons. Als kinderopvang willen wij een aanvulling zijn op de thuissituatie. Deze twee werelden moeten op elkaar aansluiten. 
 
Daarom voeren we regelmatig gesprekken met ouders en creëren we een huiselijke omgeving voor de kinderen. 
 
“Wij zijn te gast in de wereld van de kinderen. Door ons in te leven in de wereld van kinderen en in hun behoefte te voorzien, creëren wij een omgeving voor kinderen waarin zij zich veilig, vertrouwd en prettig voelen.
 

Onze visie

“Wij vinden het belangrijk dat kinderen gelukkig zijn en dat er liefdevol en respectvol met ze wordt omgegaan. We willen een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van kinderen. Een positief zelfbeeld is volgens ons de basis van de hele ontwikkeling. Dat betekent dat wij ons altijd afvragen wat het kind van ons als opvoeder wil. En hoe kunnen we vervolgens op een positieve manier omgaan met het kind? We benaderen kinderen respectvol, vanuit hun eigen belevingswereld. Ieder mens is uniek. We luisteren naar elkaar. We nemen elkaar serieus en we gaan in op een vraag.
 
We gaan ervan uit dat iedereen zich, met voldoende ruimte om zich heen, kan ontwikkelen. Daarom bieden we verschillende ingerichte ruimten aan waar diverse activiteiten kunnen plaatsvinden. Ook willen we kinderen in de gelegenheid stellen zich in hun eigen tempo te ontwikkelen. We bieden daarvoor een veilige en vertrouwde omgeving waarin kinderen zichzelf kunnen zijn en op kunnen groeien tot evenwichtige volwassenen.